Aukioloajat

+

Katso liikekohtaiset aukioloajat etusivulta tai liikkeiden sivuilta.

Yhteystiedot

+

Ostoskeskus A Blanc
Otakaari 27
02150 Espoo

www.ablanc.fi
facebook.com/ABlancOtaniemi
instagram.com/ablancotaniemi

Ostoskeskusjohto:
Susanna Aspia
susanna.aspia@aalto.fi

Vuokraus:
Sini Seppälä
sini.seppala@aalto.fi

Markkinointi:
Maarit Alatalo
maarit.alatalo@aalto.fi

Anna palautetta: ablanc@aalto.fi

Löytötavaroita voi kysyä suoraan liikkeiltä. Katso liikekohtaiset yhteystiedot liikkeiden sivulta.

Pysäköinti ja pyöräparkit

+

A Blancin edustalla lounaispuolella Otaniementietä vasten on katutasossa 20 asiakaspysäköintipaikkaa, joista osa on 3h paikkoja ja osa 1h paikkoja. Parkkipaikalle ajetaan Otakaarelta, läheltä Otaniementien risteystä. Pysäköinti on ilmainen.

A Blancin edustalla parkkipaikkojen vieressä sekä terassin reunustalla on runsaasti rungosta kiinnitettäviä pyörätelineitä. Pyörätelineitä on myös ostoskeskuksen edustalla Otakaaren puolella. Lähin kaupunkipyöräasema löytyy kauppakeskus A Blocin läheisyydestä Otaniementien kääntöpaikalta Korkeakouluaukion kupeessa.

A Blanc ensimmäisen kerroksen pohjakuva

 

Palvelut ja pohjakuvat

+

Ostoskeskuksesta löytyy ulkosyöttöinen Nosto-automaatti keskuksen ensimmäisen kerroksen keskeltä. Kahvila- ja ravintolatoimijoilla on omat asiakas-WC:t, keskuksella ei ole yleisiä WC-tiloja.

A Blanc ensimmäisen kerroksen pohjakuva

1. kerros

 

A Blanc toisen kerroksen pohjakuva

2. kerros

Ostoskeskus A Blanc -nimen tausta

+

Peruskorjauksen myötä Alvar Aallon suunnittelema ”Otaniemen vanha ostari” sai nimekseen ostoskeskus A Blanc.

Ostoskeskuksen arkkitehtuurille ovat leimallisia valkoiset, rapatut seinät, jotka erottavat rakennuksen alueen punatiilisistä Alvar Aallon suunnittelemista tutkimus- ja opetusrakennuksista. Niinpä ostoskeskuksen nimen alkuperäisenä inspiraationa toimi valkoinen väri.

Ostoskeskus A Blanc on osa Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen palvelukokonaisuutta, johon kuuluvat myös kauppakeskus A Bloc sekä startup-keskus A Grid. Ostoskeskus A Blanc muodostaa yhdessä kauppakeskus A Blocin kanssa kampuksen vapaa-ajan ja palveluiden keskittymän, ja keskukset tukevat toisiaan tarjoamalla monipuolisia palveluita ja tiloja. Tämän vuoksi ostoskeskuksen nimessä haluttiin pitää sama logiikka ja muotokieli.

Palvelukonseptien nimien ”A”-etuliite viittaa Aalto-yliopistoon ja sen A-kirjaimesta muodostuvaan logoon. Nimet ovat erisnimiä eivätkä ole suoraan mitään kieltä, vaikkakin eri kieliä on käytetty niiden inspiraationa.

Kampuksen palvelukokonaisuus palvelee ensisijaisesti Otaniemen asukkaita, Aalto-yliopiston opiskelijoita, henkilöstöä ja vierailijoita sekä alueen yritysten henkilöstöä. Otaniemi on yksi pääkaupunkiseudun kansainvälisimmistä kaupunginosista; Aalto-yliopiston henkilöstöstä yli 30% on kansainvälistä, ja sen opiskelijat edustavat yli sataa eri kansallisuutta. Siksi kaikki kolme nimeä ovat lausuttavissa ja ymmärrettävissä sekä suomea että englantia käyttävässä kansainvälisessä Aalto-yliopiston kampusympäristössä.

Ostoskeskus A Blancin nimi on tarkoitus lausua suomalaisittain kuten se kirjoitetaankin, c-kirjain lausutaan k-kirjaimena (”aa blank”). Englanniksi tai muulla kielellä puhuttaessa ensimmäisen A-kirjaimen ääntämys muuntuu luontevasti mukailemaan englannin kielen a-kirjaimen ääntämystä (”ei blank”).

Aalto-yliopisto ja kauppakeskus A Bloc

+

Ostoskeskus A Blanc sijaitsee Aalto-yliopiston kampuksella ja toimii kampuksen palvelukeskittymänä yhdessä sisaruskeskuksensa, kauppakeskus A Blocin, kanssa. A Bloc kehittää erilaisia retail-konsepteja ja uudenlaista ajattelua kauppakeskusmaailmassa yhdessä kauppiaiden, opiskelijoiden ja yliopistoyhteisön sekä ostoskeskus A Blancin kanssa.

Aalto-yliopisto on monialainen yliopisto, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme innovatiivista yhteiskuntaa korkeatasoisen tutkimuksen, opetuksen ja taiteellisen toiminnan keinoin.

Aalto-yliopistossa on kuusi korkeakoulua ja lähes 12 000 opiskelijaa. Henkilöstöä on 4 000, joista lähes 400 on professoreita. Aalto-yliopistossa voi suorittaa kandidaatin- ja maisterintutkintoja, ja kaikilla opintoaloilla on omat tohtoriohjelmansa.

Aalto-yliopisto syntyi vuonna 2010 Teknillisen korkeakoulun, Helsingin kauppakorkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun yhdistyessä. Yliopiston pääkampus sijaitsee Espoon Otaniemessä.